Καινοτόμες εφαρμογές φυσικοθεραπείας

This is a fully english-speaking physiotherapy clinic

Η μέθοδος Pilates είναι μια μορφή φυσικής άσκησης η οποία εστιάζει στη βελτίωση της στάσης, στη σταθεροποίηση του κορμού, στην ισορροπία, στο μυϊκό έλεγχο, στη δύναμη, στην ελαστικότητα και στην αναπνευστική λειτουργία.


Pilates και φυσικοθεραπεία

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη φυσικοθεραπεία για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων και κυρίως αυτών που αφορούν στην αυχενική και στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.
Αυτή ακριβώς η χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου με τη φυσικοθεραπεία ισχυροποιείται από αρθρογραφικά ερευνητικά δεδομένα που υποστηρίζουν τη χρήση της ιδίως στην οσφυαλγία. Πρόσφατα δεδομένα από την έρευνα μας πληροφορούν για τα οφέλη που προκύπτουν σε ασθενείς με οσφυαλγία όταν επανεκπαιδεύουμε τη λειτουργία των εν τω βάθει σταθεροποιών μυών, το οποίο επιτυγχάνεται με τη χρήση της μεθόδου.

Pilates στα μέτρα σας

Παρότι η μέθοδος Pilates μπορεί να είναι ευεργετική, θα πρέπει να εξατομικεύεται όταν απαιτείται, στην περίπτωση συγκεκριμένων παθολογιών και με βάση το είδος και το στάδιο της εκάστοτε μυοσκελετικής νόσου.
Αν σας ενδιαφέρει η εκγύμναση με τη μέθοδο Pilates γενικά ή ειδικά σε σχέση με κάποιο πρόβλημα υγείας που σας απασχολεί,επικοινωνείστε μαζί μας και θα σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης εξατομικευμένο στις δικές σας ανάγκες.