Καινοτόμες εφαρμογές φυσικοθεραπείας

This is a fully english-speaking physiotherapy clinic

Ευχαριστήριο

Ως φυσικοθεραπευτές, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε τη δουλειά μας με επαγγελματισμό, κατά τον αποδοτικότερο τρόπο για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ασθενή που μας εμπιστεύεται…. Όταν όμως μας έρχεται ένα ιδιόχειρο σημείωμα, προτού καλά καλά ολοκληρώσουμε το έργο μας, τότε η χαρά μας είναι διπλή και δεν μπορούμε παρά να το μοιραστούμε…..

 

Πριν από 12 χρόνια, σπουδάστρια στο δεύτερο έτος της Κρατικής Σχολής Χορού τραυματίστηκα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια θλάση. Πήγα σε διακεκριμένο φυσικοθεραπευτή, ο οποίος μετά την πρώτη συνάντηση μου είπε πως δεν χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία. Τρείς μήνες αργότερα ο πόνος επανήλθε, προκαλώντας μου κινητική δυσκαμψία αυτή τη φορά.

Εκεί η τύχη και η φίλη μου και συγχορεύτρια Εύα με οδήγησαν στον Αλέξανδρο, ο οποίος μου εξήγησε τον τρόπο και χρόνο θεραπείας προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία φλεγμονής. Ένιωσα ότι είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο που αγαπά τη δουλειά του, εμπιστεύεται τις δυνάμεις του και πιστεύει στη θεραπεία. Συνεργάστηκα σε ότι με καθοδήγησε, το τραυματισμένο πόδι έγινε αποδοτικότερο από πριν και παρά την καλή μου μνήμη, αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι σε ποιο πόδι ήταν ο τραυματισμός!

Πριν απο ένα χρόνο, επαγγελματίας χορεύτρια πια, είχα έντονο πόνο στο χέρι. Δεν επισκέφθηκα γιατρό, πήγα αμέσως στον Αλέξανδρο και τη νέα του υπέροχη φυσικοθεραπευτική ομάδα, την Physio Science Clinic. Πραγματοποίησα κύκλο θεραπειών, το χέρι στο σημείο του πόνου συνήλθε, όμως βγήκε με αυτόν τον τρόπο η αληθινή πηγή του προβλήματος (εφόσον με παρέπεμψαν σε σειρά ιατρικών εξετάσεων): κύστη μηνοειδούς, δηλαδή ενδοοστική κύστη η οποία έπρεπε να αφαιρεθεί χειρουργικά.

Υπήρξαν ιατρικές απόψεις που έλεγαν ότι θα περιοριστεί αισθητά η κινητικότητα του χεριού, ότι ίσως να σταματήσω το χορό κ.α. Πήρα τη μεγάλη απόφαση έχοντας ως κριτήριο τις οδηγίες του Αλέξανδρου και της ομάδας του, με τυφλή εμπιστοσύνη, παρά το ρίσκο του εγχειρήματος. Οργάνωσα το χρόνο, το κόστος, τις χορευτικές μου υποχρεώσεις με βάση την αποκατάσταση που θα χρειαζόταν μετά το χειρουργείο και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη μέση της θεραπείας, έχοντας επαναφέρει το χέρι στο 60% της προ-χειρουργείου κινητικότητας.

Αισθάνομαι λοιπόν ευγνώμων για το γεγονός ότι έχω βρεθεί σε αυτή την καταπληκτική ομάδα της Physio Science και το λιγότερο που μπορώ να  κάνω είναι να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για:

  • Τις φυσικοθεραπευτικές ικανότητες που έχει ο καθένας ξεχωριστά, δημιουργώντας μια ομάδα με ένωση δυνάμεων
  • Την ευαισθησία και φροντίδα που εισέπραξα
  • Την υπομονή τους στο άγχος που είχα
  • Τη διάθεσή τους να μου εξηγήσουν
  • Τη μεθοδικότητα
  • Την ψυχολογική ασφάλεια που μου δημιούργησαν, ώστε να αποφασίσω το χειρουργείο αυτό.

Μπορεί να μην έχω φτάσει στο τέλος των θεραπειών, μα είμαι τόσο σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά, που ήδη έχω οργανώσει για τις επόμενες ημέρες να επιστρέψω σε ότι έκανα και πριν.

Αλέξανδρε, Διονύση, Γιάννη, Βικτώρια, Μυρσίνη σας ευχαριστώ θερμά και σας αφιερώνω κάθε επόμενη χορευτική μου κίνηση!

 

Σεπτέμβριος 2016

Μαίρη-Φώφη Ανέστου

testimonial anestou 1 tn

testimonial anestou 2 tn