Καινοτόμες εφαρμογές φυσικοθεραπείας

This is a fully english-speaking physiotherapy clinic

Φυσικοθεραπευτής, Ειδικός Βελονισμού Κλινικός Εκπαιδευτής Manual Therapy, Βελονισμού

O Αλέξανδρος Σιδέρης γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στην Παιανία Αττικής. Τα κλινικά του ενδιαφέροντα είναι η διαχείριση του χρόνιου πόνου, η μυοσκελετική παθολογία, οι νευροεπιστήμες, η νευρολογική αποκατάσταση, και η διαχείριση επιπλεγμένων παθολογιών.

Εκπαίδευση

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (1997). Εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000). Έχει εκπαιδευθεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό (2006 – 2008), και το Manual Therapy (2011 – 2012).

Επαγγελματική καριέρα

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας από το 1999, συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της εταιρείας παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας Physio Science Clinic. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής ή με ελεύθερες ανακοινώσεις. Είναι συνιδρυτής και κλινικός εκπαιδευτής (OMT Clinical Instructor) στο αναγνωρισμένο πρόγραμμα Manual Therapy του Hellenic OMT Diploma. Είναι ιδρυτικό μέλος και κλινικός εκπαιδευτής βελονισμού, στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Φυσικοθεραπευτών στο Βελονισμό της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας.
Ασχολήθηκε με τα κοινά από τη φοιτητική του ζωή (πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου Φυσικοθεραπείας) αλλά και σε επιστημονικούς φορείς (ΕΕΕΦ, ΕΦΕΑ) επί σειρά ετών. Ολοκλήρωσε (Μάιος 2015) 3ετή θητεία ως εκλεγμένος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Επανεξελέγη (Μάιος 2015) για άλλα 3 χρόνια μέλος του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ.
Ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (2012-2015), ενώ είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Hellas – OMPT, του επίσημου ελληνικού φορέα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Manual Therapy.
Εξελέγη Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελονισμού Φυσικοθεραπευτών (IAAPT) ενώ παραμένει Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΦΕΑ (επίσημου ελληνικού τμήματος στην IAAPT).

Πιστοποιήσεις Φυσικοθεραπευτή

Πτυχιούχος Τμήματος Φυσικοθεραπείας, Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών στην αντιμετώπιση αθλητικών τραυματισμών του Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων της Ε.Ε.Ε.Φ
Διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον Ιατρικό Βελονισμό, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού
Κάτοχος τιτλου ΟΜΤ (Orthopaedic Manipulative/Musculoskeletal Therapy), από τον πιστοποιημένο διεθνώς εκπαιδευτικό οργανισμό Hellenic OMTDiploma (IFOMPT approved)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον φυσικοθεραπευτή, δείτε το πλήρες βιογραφικό του εδώ.