Καινοτόμες εφαρμογές φυσικοθεραπείας

This is a fully english-speaking physiotherapy clinic

Φυσικοθεραπευτής Κλινικός Εκπαιδευτής Manual Therapy Κλινικός Μηχανικής Διάγνωσης και Θεραπείας και Βελονισμού

Τα κλινικά ενδιαφέροντα του Γιάννη Σωτήραλη είναι η διαχείριση του οξέως και χρόνιου πόνου, η παθολογία της σπονδυλικής στήλης, οι εφαρμογές των νευροεπιστημών και η μυοσκελετική φυσικοθεραπεία.

Εκπαίδευση

Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής του τμήματος Φυσικοθεραπείας Αθήνας από το 1996. Ολοκλήρωσε διετή κύκλο σπουδών στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία της Σπονδυλικής Στήλης και είναι πιστοποιημένος θεραπευτής της μεθόδου McKenzie. Είναι εκπαιδευμένος στον βασισμένο σε επιστημονικές αποδείξεις (evidence based) βιοϊατρικό βελονισμό από την Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας. Από το 2012 είναι πιστοποιημένος θεραπευτής και κλινικός εκπαιδευτής Manual Therapy στο εγκεκριμένο από την Διεθνή Ομοσπονδία Manual Therapy (IFOMPT) πρόγραμμα εκπαίδευσης Φυσικοθεραπευτών του Hellenic OMT Diploma.

Επαγγελματική καριέρα

Είναι μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Hellas OMPT που εκπροσωπεί τα 3 αναγνωρισμένα προγράμματα manual therapy της Ελλάδας στη διεθνή ομοσπονδία (IFOMPT). Αποτέλεσε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας στις θέσεις του Γενικού και Ειδικού Γραμματέα καθώς και Αντιπρόεδρος και εκπαιδευτής του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης της Ε.Ε.Ε.Φ.. Επίσης Aντιπρόεδρος του ΠΤ Αττικής του ΠΣΦ την περίοδο 2012-2015. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας (ΕΦΕΑ). Από το 2008 είναι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Φυσικοθεραπείας Physio Science Clinic.

Πιστοποιήσεις Φυσικοθεραπευτή

Πτυχίο Φυσικοθεραπευτή στη σχολή ΣΕΥΠ Τμήμα Φυσικοθεραπείας
Πιστοποίηση στη Μηχανική Διάγνωση και θεραπεία (Cert.MDT ) από το Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie
Πιστοποίηση στον Βιοϊατρικό βελονισμό από την Ελληνική εταιρεία Αλγολογίας και την Ελληνική εταιρεία Βιοϊατρικού βελονισμού (Cert. Acu)
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Hellenic Orthopaedic Manipulative Therapy diploma εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από την Διεθνή Ομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών για το Manual Therapy (I.F.O.M.P.T)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον φυσικοθεραπευτή, δείτε το πλήρες βιογραφικό του εδώ.