Καινοτόμες εφαρμογές φυσικοθεραπείας

This is a fully english-speaking physiotherapy clinic

Το ταξίδι στο μυστήριο του πόνου κάνει στάση στον ΙΑΝΟ (Απενημέρωση)

ianos 5x300Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση για το κοινό σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον πόνο και την αντιμετώπισή του, στο φιλοξενο χώρο του Καφέ Ιανός, στις εγκαταστάσεις του γνωστού εκδοτικού οίκου. Η ιδέα της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με θέματα που άπτονται της μυοσκελετικής υγείας, προέκυψε ως μια κοινή δράση της Physio Science Clinic και του κέντρου Manual Physiotherapy Κώστας Σακελλαρίου, με τη συνδρομή νέων επιστημόνων της υγείας, όπως ο Γεώργιος Κελάλης, αναπληρωτής διευθυντής Κλινικής Σπονδυλικής Στήλης Metropolitan Hospital, ο Ανδρέας Ζουρδός, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ο Διαμαντής Κλημεντίδης, Κλινικός Φαρμακοποιός.

ianos 2x300Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρουσίαση βασικών στοιχείων σχετικά με τη φυσιολογία και τα χαρακτηριστικά του πόνου στο μυοσκελετικό, αναιρέθηκαν μύθοι που επικρατούν σχετικά με το γιατι κάποιος πονά, που οφείλεται τελικά ο πόνος του και ποια συσχέτιση υπάρχει με τα εργαστηριακά του ευρήματα (Μαγνητική Τομογραφία, απλή ακτινογραφία κλπ).
Συζητήθηκε η φιλοσοφία προσέγγισης προς τον πόνο από τη διαφορετική οπτική γωνία του καθε επαγγελματία υγείας, και οριοθετήθηκε ο κοινός τόπος χειρουργού – φυσικοθεραπευτή στην προσέγγιση του ασθενούς.
Τονίστηκε η μεγάλη αξία της διεπιστημονικής προσέγγισης πολλών ειδικών στη διαχείριση του μακροχρόνιου και του χρόνιου πόνου ασθενών.
Σχολιάστηκε εκτενώς η ορθολογική χρήση του φαρμάκου και κυρίως η ευθύνη του κλινικού στη σωστή πληροφόρηση των ασθενών για τον τρόπο χρήσης του.
ianos 3x300Τέλος, δόθηκε όλος ο απαραίτητος χρόνος ώστε να απαντηθούν οι απορίες του κοινού, γεγονός που κράτησε ζωηρή τη συζήτηση μέχρι το τέλος. Δεχθήκαμε πάνω από 15 ερωτήσεις οι οποίες απαντήθηκαν διεξοδικά. Το ενδιαφέρον του κόσμου αποδείχθηκε από το γεγονός ότι συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση και δεν φάνηκαν σημάδια κόπωσης ούτε μετά από 2 ώρες συνεχούς παρουσίας τους.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε τον Ιανό για τη ζεστή και άρτια φιλοξενία του.

Ευχαριστούμε θερμά την BTL Greece για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία της εκδήλωσης. Νίκο Αρβανίτη ευχαριστούμε.

Σύντομα ραντεβού στο επόμενο event μας…

Για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στην επιτυχημένη ημερίδα στον ΙΑΝΟ, μπορούν να την παρακολουθήσουν όλη εδώ: